Szuper omlós csokiskeksz

Elég régóta kísérletezek a tökéletes keksz elkészítésével: mindig túl kemény, túl lágy, vagy túl íztelen lett. Valami mindig hiányzott. Most viszont, túl két próbasütésen, úgy néz ki meg van a tökéletes alaprecept, aminek később már csak a képzelet és az alapanyagok szabhatnak határt.

Hozzávalók: 2 bögre liszt, fél bögre olvasztott vaj, csoki, sütőpor, vaníliás cukor, barna cukor, folyékony édesítő

A száraz hozzávalókat egy edényben összekeverjük, cukorból annyit adunk hozzá, amennyire édesnek szeretnék, hozzá adjuk az olvasztott vajat, majd amikor már kissé kihűlt, adjuk hozzá az összetört csokit, különben úgy jártok, mint én elsőre, és mindenetek csokis lesz. Végül gyúrjátok össze a tésztát. Akkor jó ha tényleg kissé a gyurmára emlékeztető lesz az állaga. Végül korongokat vagy amilyen formájú kekszeket akarunk, készítünk belőle.

Nem muszáj csokisnak lennie, később ez bármilyen ízzel elkészíthető, sőt, akár önmagában is finom.

Ha tetszett a recept, kövess itt is.