Az amerikai álom: mogyoróvajas csokitorta

Egyik nap, amikor végleg meguntam a mogyoróvaj bámulását a hűtőben és valami nem túl édes édességre vágytam, megszületett a mogyoróvajas csokitortorta ötlete. 

40239134_264793647369053_8210932135041695744_n.jpg

Hozzávalók: egy tábla étcsokoládé, 220 g liszt, 25 g cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só, 2 evőkanál porcukor, 150 g vaj, 1 db tojássárgája, 30 ml habtejszín, 7 ek mogyoróvaj, 500 ml tejszín, 2 db nagyobb tojás

40235640_248592952513556_1568956608405307392_n.jpgElőször összeállítjuk a tésztát: egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot és a kakaóport, majd hozzá adjuk a vajat és elmorzsoljuk. A tejszínben elkeverjük a tojássárgáját és a liszthez adjuk, tésztává gyúrjuk. Ezt kb. 30 perc pihire betesszük a hűtőbe, majd kinyújtjuk és annyira megsütjük, hogy ne folyjon a teteje..
Jön a krém: Felforraljuk a tejszínt, abban megolvasztjuk az étcsokit, majd folyamatos keverés mellett, hosszá adjuk a tojásokat. 

A langyos tésztára rákenjük a mogyoróvajat, végül pedig a csokis szószt és összesütjük kb. 20 perc alatt.
40313611_1036243023211175_8465926400694550528_n.jpg
Hidegen és melegen is nagyon finom.