Az amerikai álom: mogyoróvajas csokitorta
Egyik nap, amikor végleg meguntam a mogyoróvaj bámulását a hűtőben és valami nem túl édes édességre vágytam, megszületett a mogyoróvajas csokitortorta ötlete.
Hozzávalók: egy tábla étcsokoládé, 220 g liszt, 25 g cukrozatlan kakaópor, 1 csipet só, 2 evőkanál porcukor, 150 g vaj, 1 db tojássárgája, 30 ml habtejszín, 7 ek mogyoróvaj, 500 ml tejszín, 2 db nagyobb tojás
Először összeállítjuk a tésztát: egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot és a kakaóport, majd hozzá adjuk a vajat és elmorzsoljuk. A tejszínben elkeverjük a tojássárgáját és a liszthez adjuk, tésztává gyúrjuk. Ezt kb. 30 perc pihire betesszük a hűtőbe, majd kinyújtjuk és annyira megsütjük, hogy ne folyjon a teteje..
Jön a krém: Felforraljuk a tejszínt, abban megolvasztjuk az étcsokit, majd folyamatos keverés mellett, hosszá adjuk a tojásokat.
A langyos tésztára rákenjük a mogyoróvajat, végül pedig a csokis szószt és összesütjük kb. 20 perc alatt.
Hidegen és melegen is nagyon finom.