@Le a spammerekkel:
Na jó! A poszt hiányossága, hogy nem részletezte, nem magyarázta el, miért éppen az afrikai harcsát javasolja. Ebben utólag igazat adok neked.
Ami számomra egyértelmű, az másoknak nyilván nem az. :o)
Szóval itt kifejezetten az afrikai harcsáról van szó. És igen, ezt illett volna a címben is megjelölni, nem csak a recept leírásában.
Szóval visszavonulót fújtam. :o)
@Le a spammerekkel:
"nem biztos, hogy a harcsa tökéletes választás kezdő halevőknek"
Nem általában a harcsa, hanem az AFRIKAI HARCSA az!
Többször már tényleg nem fogom ecsetelni, amit leírtam egy párszor: a szürke (magyarnak is nevezett) harcsa zsíros lehet, ettől az íze is rossz lesz, ha nem pucolják meg rendesen. Sokféle harcsát lehet kapni itthon a törpeharcsától a pangasiusig (cápaharcsáig).
Az afrikai harcsának nevezett hal, amit itthon főleg Szarvas környékén tenyésztenek, se nem zsíros, se nem szálkás a húsa, és semleges az íze. Ettől gondolom én is tökéletesnek egy kezdő halevő számára. :o)
@protézisesh:
" lehet hogy azzal kevertem össze"
Lehet, mert néha azt szokták hulladék halnak nevezni, leginkább azért, mert elég bizonytalan az eredete.
Harcsa... az első nagyon finom volt. A második is, de a párom nem bírta a zsíros húsát. A harmadikat már csak én ettem és azóta is csak én eszem meg a harcsát :D Szóval nem biztos, hogy a harcsa tökéletes választás kezdő halevőknek. :)
@protézisesh:
"olyan konnyen eheto, mint a hekk."
Nem egészen, ... bár hekket már nagyon-nagyon régen ettem utoljára.
"Nekem szokott sikerulni (bar egy ideje nem vagyok gyerek...)"
Hát ez az! Azt hiszem, mindketten gyakorlott halevők vagyunk, a poszt pedig nem az ilyeneknek szól. Azért gondoltam, hogy hasznos a cikk, mert felbátorítja az olyan embereket is, akik eddig nem szívesen ettek igazi halat, legfeljebb olcsó halrudacskákat. Na, ha valami hulladékból készül, akkor azok többségére ez rámondható (tisztelet a kivételnek). De az afrikai harcsa miért lenne az? Talán kevered az Ázsiából behozott olcsó cápaharcsával?
@Attilajukkaja: szerintem olyan konnyen eheto, mint a hekk. Gerince mellett veigigvagod, szetnyitod, egyben kijon belole minden, nem? Nekem szokott sikerulni (bar egy ideje nem vagyok gyerek...)
@protézisesh:
"Az afrikai harcsa hulladék"
Magyarországon tenyésztik, ahogy más halakat is, ezért viszonylag olcsó. Csak nevében afrikai. A hulladék dolgot pedig nem értem.
"a harcsa nem iszapizu, nem szalkas, konnyu vele banni."
A szürke harcsa általában nagy méretű, mire kifogják. Nagyon finom a húsa, de ha marad rajta zsír, az tönkre vágja az egész kaját. Borzasztó iszapíze lesz mindennek. A szürke harcsát tudni kell jól megpucolni. Az afrikaival nincs ilyen gond. Ráadásul fele annyiba kerül, mint a szürke. Szóval, ha afrikait vehetek kb. 3 ezerért kilóját, és tudom, hogy otthon már nem lesz vele semmi gond, VAGY szürkét 5800-ért - aminek, ha le is dobja a halas a bőrét (ami kifizetett kuka) - otthon még mindig bajlódhatok a pucolásával, akkor te melyiket javasolnád egy kezdő halfogyasztónak?
Mert a poszt ugye erről szól!
" aminek JO halize van, egyszeru elkesziteni es konnyu megenni is, az a pisztrang."
Nagy pisztrángrajongó vagyok, de kezdő halevőknek, kicsi gyerekeknek nem ajánlanám a szálkák miatt. Pedig gyönyörű és omlós fehér húsa van, de éppen az omlóssága miatt nem alkalmas bármilyen recepthez. Persze lehet, hogy tévedek. :o)
Magamat kiegészítve: a harcsa nem iszapizu, nem szalkas, konnyu vele banni.
De aminek JO halize van, egyszeru elkesziteni es konnyu megenni is, az a pisztrang. Megpucolod, egy gerezd lehartyazott citrom meg kis csokor petrezselyem a hasaba, betekerni baconbe (vagy nem, ahogy tetszik) es mar mehet is a sutobe. Vagy a grillracsra. Nem zsiros, nem szalkas, nem budos, nem macera elkesziteni. Es nem is draga.
Nekem is kedvencem a semleges íze miatt. Én csak halfélét eszem és ebből bármilyen hagyományos étel elkészíthető (chiliconcarne, gulyásleves, töltöttkáposzta).
Az afrikai harcsa nem drága, és szerintem is a legjobb útja annak, hogy valakivel megszerettessük a halat, aki amúgy nem nagyon van ráhangolódva a halételekre. A magyar szürke harcsát vagy pontyot csak gyakorlott szakácsoknak ajánlom, mert ha nincsen szakszerűen megtisztítva, pocsolya íze lesz. :o)
A posztot nagyon hasznosnak találom!
@Miezz: Olvass utána te, nyasgem!
A placebó hatás létezik, marginális hatása van a betegség tényleges lefolyására, a beteg közérzetére van főleg hatással.
Az meg semmit nem bizonyít, hogy az érzelmeknek van fiziológiai jele is. Nyilván van testi jele az érzelemnek, ha a test gyártja le, az érzelem a testi állapot szellemi kivetülése nagyjából.
Tekintve, hogy nemrég derítették ki, hogy egészen fordítva van a dolog, át tudod baszni az agyad, hogy boldogságot, vagy legalábbis jókedvet érezz, CSAK azzal, hogy mosolyogsz.
A tudomány meg arra való, hogy a saját józan tapasztalatból szarul levont következtetéseidet pontosítsa vagy épp elvesse.
A fentiek az igazságnak csak a legapróbb morzsáit tartalmazzák, és a következtetéseid teljesen falsak.
"A tudomány mai állása szerint". Csak illene megismerned azt, ha már példálózol vele...
Olvass többet a témában.
Jelen állás szerint a tudomány már elismeri a placebo hatást. Vagyis nagyon erős a lelki ráhatás.
Másrészt pedig hőkamerás felvételekkel beazonosítható, hogy melyik érzelem melyik testrészre hat. Harag, düh, öröm, bánat....
Sőt!
A tudomány mai állása szerint a mesterségesen létrehozott érzelem is ugyanazt a hatást éri el.
Vagyis ha boldog vagy, akkor mosolyogsz. De ha kényszerből műmosolyt erőltettek magukra a teszt alanyai, akkro ugyanazt a boldogság hatást mérték rajtuk.
Szerinted ha tartósan félelemben élsz, az nem hat ki az egészségedre?
Ehhez nem kell semmi ezotéria vagy földhöz ragadt gondolkodás. Csak a saját józan tapasztalat.
Minden egy jó recepttel kezdődik
Éhes Otthon
Utolsó kommentek:
takacsveca93 2018.09.22. 23:08:32
Bejegyzés: Szuper omlós csokiskeksz
Attilajukkaja 2018.09.14. 17:54:19
Na jó! A poszt hiányossága, hogy nem részletezte, nem magyarázta el, miért éppen az afrikai harcsát javasolja. Ebben utólag igazat adok neked.
Ami számomra egyértelmű, az másoknak nyilván nem az. :o)
Szóval itt kifejezetten az afrikai harcsáról van szó. És igen, ezt illett volna a címben is megjelölni, nem csak a recept leírásában.
Szóval visszavonulót fújtam. :o)
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Attilajukkaja 2018.09.14. 17:27:12
" olvasd el a poszt címét legalább"
Olvasd el a posztot, ... legalább! :o))))
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.14. 17:24:33
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Attilajukkaja 2018.09.14. 16:24:48
Furcsa, hogy te napok óta sem szólsz hozzá a témához.
Nem baj, csak furcsa.
(Amúgy szerintem ne magázz, mert a neten ez nem szokás.)
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Attilajukkaja 2018.09.14. 13:49:17
"nem biztos, hogy a harcsa tökéletes választás kezdő halevőknek"
Nem általában a harcsa, hanem az AFRIKAI HARCSA az!
Többször már tényleg nem fogom ecsetelni, amit leírtam egy párszor: a szürke (magyarnak is nevezett) harcsa zsíros lehet, ettől az íze is rossz lesz, ha nem pucolják meg rendesen. Sokféle harcsát lehet kapni itthon a törpeharcsától a pangasiusig (cápaharcsáig).
Az afrikai harcsának nevezett hal, amit itthon főleg Szarvas környékén tenyésztenek, se nem zsíros, se nem szálkás a húsa, és semleges az íze. Ettől gondolom én is tökéletesnek egy kezdő halevő számára. :o)
@protézisesh:
" lehet hogy azzal kevertem össze"
Lehet, mert néha azt szokták hulladék halnak nevezni, leginkább azért, mert elég bizonytalan az eredete.
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.13. 23:56:37
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
protézisesh 2018.09.13. 14:02:16
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Attilajukkaja 2018.09.13. 11:11:51
"olyan konnyen eheto, mint a hekk."
Nem egészen, ... bár hekket már nagyon-nagyon régen ettem utoljára.
"Nekem szokott sikerulni (bar egy ideje nem vagyok gyerek...)"
Hát ez az! Azt hiszem, mindketten gyakorlott halevők vagyunk, a poszt pedig nem az ilyeneknek szól. Azért gondoltam, hogy hasznos a cikk, mert felbátorítja az olyan embereket is, akik eddig nem szívesen ettek igazi halat, legfeljebb olcsó halrudacskákat. Na, ha valami hulladékból készül, akkor azok többségére ez rámondható (tisztelet a kivételnek). De az afrikai harcsa miért lenne az? Talán kevered az Ázsiából behozott olcsó cápaharcsával?
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
protézisesh 2018.09.13. 11:03:44
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Attilajukkaja 2018.09.13. 10:43:24
"Az afrikai harcsa hulladék"
Magyarországon tenyésztik, ahogy más halakat is, ezért viszonylag olcsó. Csak nevében afrikai. A hulladék dolgot pedig nem értem.
"a harcsa nem iszapizu, nem szalkas, konnyu vele banni."
A szürke harcsa általában nagy méretű, mire kifogják. Nagyon finom a húsa, de ha marad rajta zsír, az tönkre vágja az egész kaját. Borzasztó iszapíze lesz mindennek. A szürke harcsát tudni kell jól megpucolni. Az afrikaival nincs ilyen gond. Ráadásul fele annyiba kerül, mint a szürke. Szóval, ha afrikait vehetek kb. 3 ezerért kilóját, és tudom, hogy otthon már nem lesz vele semmi gond, VAGY szürkét 5800-ért - aminek, ha le is dobja a halas a bőrét (ami kifizetett kuka) - otthon még mindig bajlódhatok a pucolásával, akkor te melyiket javasolnád egy kezdő halfogyasztónak?
Mert a poszt ugye erről szól!
" aminek JO halize van, egyszeru elkesziteni es konnyu megenni is, az a pisztrang."
Nagy pisztrángrajongó vagyok, de kezdő halevőknek, kicsi gyerekeknek nem ajánlanám a szálkák miatt. Pedig gyönyörű és omlós fehér húsa van, de éppen az omlóssága miatt nem alkalmas bármilyen recepthez. Persze lehet, hogy tévedek. :o)
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
protézisesh 2018.09.13. 10:23:02
De aminek JO halize van, egyszeru elkesziteni es konnyu megenni is, az a pisztrang. Megpucolod, egy gerezd lehartyazott citrom meg kis csokor petrezselyem a hasaba, betekerni baconbe (vagy nem, ahogy tetszik) es mar mehet is a sutobe. Vagy a grillracsra. Nem zsiros, nem szalkas, nem budos, nem macera elkesziteni. Es nem is draga.
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
protézisesh 2018.09.13. 10:19:37
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Éhes Otthon 2018.09.12. 19:46:36
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Attilajukkaja 2018.09.12. 15:55:10
"Én csak halfélét eszem "
Jól értem, hogy más húst nem is fogyasztasz?
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
patakidora · http://csokiszosz.blog.hu 2018.09.12. 15:37:21
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Attilajukkaja 2018.09.12. 13:37:26
A posztot nagyon hasznosnak találom!
Bejegyzés: Nem szereted a halat? Egyél harcsát!
Miezz 2018.09.11. 23:23:17
Ha az érzelem hat a testre és a test is hat az érzelemre, akkor kell, hogy legyen összefüggés.
"A legtöbb esetben a betegségeknek lelki okai vannak"
"Faszság"
Tehát a tartós szorongás, tartós félelem, düh, harag nem okozhatnak betegséget?
Mentális betegség nem okozhat fizikai tünetet?
Pszichés sokk (válás, halál, munkahely elvesztése) nem okozhat fizikai tünetet, betegséget?
Bejegyzés: Természetes gyógymód megfázásra
Bobby Newmark 2018.09.11. 10:38:34
A placebó hatás létezik, marginális hatása van a betegség tényleges lefolyására, a beteg közérzetére van főleg hatással.
Az meg semmit nem bizonyít, hogy az érzelmeknek van fiziológiai jele is. Nyilván van testi jele az érzelemnek, ha a test gyártja le, az érzelem a testi állapot szellemi kivetülése nagyjából.
Tekintve, hogy nemrég derítették ki, hogy egészen fordítva van a dolog, át tudod baszni az agyad, hogy boldogságot, vagy legalábbis jókedvet érezz, CSAK azzal, hogy mosolyogsz.
A tudomány meg arra való, hogy a saját józan tapasztalatból szarul levont következtetéseidet pontosítsa vagy épp elvesse.
A fentiek az igazságnak csak a legapróbb morzsáit tartalmazzák, és a következtetéseid teljesen falsak.
"A tudomány mai állása szerint". Csak illene megismerned azt, ha már példálózol vele...
Bejegyzés: Természetes gyógymód megfázásra
Miezz 2018.09.10. 23:14:25
Olvass többet a témában.
Jelen állás szerint a tudomány már elismeri a placebo hatást. Vagyis nagyon erős a lelki ráhatás.
Másrészt pedig hőkamerás felvételekkel beazonosítható, hogy melyik érzelem melyik testrészre hat. Harag, düh, öröm, bánat....
Sőt!
A tudomány mai állása szerint a mesterségesen létrehozott érzelem is ugyanazt a hatást éri el.
Vagyis ha boldog vagy, akkor mosolyogsz. De ha kényszerből műmosolyt erőltettek magukra a teszt alanyai, akkro ugyanazt a boldogság hatást mérték rajtuk.
Szerinted ha tartósan félelemben élsz, az nem hat ki az egészségedre?
Ehhez nem kell semmi ezotéria vagy földhöz ragadt gondolkodás. Csak a saját józan tapasztalat.
Bejegyzés: Természetes gyógymód megfázásra