Édes élet, tiramisu a neved

A világ egyig legközkedveltebb édessége és meg is van az oka, hogy miért: nem csupán nagyon finom, de igen gyorsan, sütés nélkül készül. Mondjuk jót tesz neki, ha legalább egy estét pihizik a hűtőben, de ha nagyon nem bírja a család, és igen jól hűt a hűtő, akár egy óra után is élvezhető a süti. Tapasztalatból mondom, mert mi nem túl sokáig bírtuk ki kóstolás nélkül, persze csak az íze kedvéért...;) De mint mindenhez, ehhez is idő kell, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Hozzávalók: 2 csomag babapiskóta, cukrozatlan kakaópor, 2 dl kávé, rumaroma, cukor, 25 dkg mascarpone, 3 db tojás.

A mascarponét egy tálban összekeverjük a cukorral és a 3 tojás sárgájával, míg egy másik tálban a fehérjéből kemény habot verjük majd ezeket összedolgozzuk egy krémmé.

Egy újabb tálat veszünk (elég sok lesz a mosogatnivaló a végére...) amelyben egy sorba rendezzük szorosan a rumaromával összekevert kávéba áztatott babapiskótákat. Figyeljünk rá, hogy gyorsak legyünk, mert nagyon hamar mállani kezdenek a kis kekszek. Ha egy sorral végeztünk, jöhet a krém fele,majd egy újabb adag kávés piskóta, a tetejére pedig a krém. Legvégül szórjuk meg kakaóporral és irány a hűtő.

Egy éjszaka elteltével már fogyaszthatjuk is!

Ha tetszett a recept, kövess itt is!